- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti tune s grilla na salati s narančom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete tune s grilla na salati s narančom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tuna, 500 g (u filetima)
- salata, 250 g miješana
- naranča, 2
- mini rajčica, 10
- zelene masline, 100 g otkoštene
- rotkvice, 4 komada
- kapare, 60 g
- celerova stabljika, 1/2
- komorač, 1/2
- peršin, 1 žlica (sjeckani)
- balzamični ocat, 40 ml bijeli
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Povrće operemo i očistimo. Zatim celerovu stabljiku narežemo na kockice, rotkvicu i komorač na listiće, a listove salate natrgamo.
- Sada, u čistu zdjelu ulijemo maslinovo ulje, malo bijelog vinskog octa, posolimo, popaprimo i izmiješamo. Zatim u mješavinu ulja i octa dodamo iscijeđeni sok od naranče, još jednom izmiješamo, dodamo listove salate i preko njih dodamo ostalo narezano povrće.
- Drugu naranču zatim filetiramo, čiste filete naranče stavljamo u salatu, a nekoliko komada odvojimo na stranu za dekoraciju.
- Sada filete tune stavimo na radnu površinu, lagano ih posolimo, pokapamo maslinovim uljem i s nauljene strane stavljamo peći na vruću grill tavu. Nakon 1.5 minute odreske posolimo i s gornje strane, okrenemo ih i pečemo još toliko, a zatim ugasimo vatru.
- Sada u tanjur za posluživanje dodamo pripremljenu salatu, nekoliko narezanih mini rajčica, nekoliko maslina, malo kapara i svježe sjeckani peršin.
- Zatim preko salate složimo pečene filete tune, preko svakog fileta stavimo po jednu filetiranu naranču, popaprimo, prelijemo maslinovim uljem i balzamičkom kremom te jelo poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |