- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pačja prsa s karameliziranim kruškama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pačja prsa s karameliziranim kruškama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pačja prsa, 4 fileta s kožom (po 200 g)
- kruška, 400 g svježa
- crno vino, 150 ml
- kokošji temeljac, 100 ml
- peperoncini, 2 sušeni
- korijen đumbira, 20 g
- pekmez od šljiva, 200 g
- maslac, 30 g
- provansalska mješavina začina
- ulje
- sol
- bijeli papar mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Đumbir i kruške ogulimo, a potom kruške narežemo na kriške, stavimo ih u zdjelu i pokapamo sokom od limuna.
- Sada pačja prsa lagano po koži zarežemo, posolimo ih i s kožom prema dolje ih stavimo peći u tavu na vruće ulje. Nakon poprilici 5 minuta pačja prsa okrenemo i na laganoj vatri pečemo dalje. Nakon još 7 minuta pačja prsa izvadimo u posudu i pokrijemo ih aluminijskom folijom, a umak od pečenja procijedimo.
- Zatim u tavu ulijemo masnoću od pečenja, na nju stavimo kruške i lagano ih pržimo sa svih strana. Nakon 3-4 minute kruške izvadimo iz tave, po potrebi u tavu ulijemo još malo masnoće od pečenja te ulijemo crno vino i juhu.
- Odmah zatim preko svega naribamo malo svježeg đumbira, sastojke začinimo provansalskom mješavinom začina, dodamo peperoncine koje smo prethodno izmrvili u mužaru i pričekamo da vino i juha napola reduciraju.
- Kada je umak reducirao u tavu ulijemo pekmez od šljiva, dodamo nekoliko kockica maslaca i promiješamo.
- Sada pačja prsa izvadimo na dasku i ukoso ih narežemo na trakice.
- Zatim na tanjur za posluživanje stavimo umak, preko umaka složimo narezana pačja prsa, dodamo karamelizirane kruške i jelo poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |