Polpete od purećeg mesa s patliđanima, paprikama i tikvicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti polpete od purećeg mesa s patliđanima,paprikama i tikvicama. – mljevena puretina, patlidžan, tikvice, bijeli kruh, mlijeko, luk, crne masline, češnjak, paprika ((crvena i žuta)), mini rajčica, jaje, peršin (sjeckani), limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar, krušne mrvice, Paprike i tikvice operemo, očistimo i narežemo na kockice. Patlidžane narežemo na ploškice debljine 1 cm, a potom na kockice. Patlidžane pokapamo s malo limuna i prelijemo vodom kako ne bi oksidirao.; U čistu zdjelu dodamo mljeveno meso puretine, krušne mrvice, sve zajedno začinimo talijanskom mješavinom začina, dodamo jedno cijelo jaje, malo mlijeka i sastojke dobro izradimo rukama.; Patlidžane ocijedimo i stavimo na vruću tavu s uljem te pržimo na srednje jakoj vatri.; Za to vrijeme od dobivene pureće smjese izrađujemo okruglice. Okruglice pržimo na ulju sa svih strana. ; U tavu s patlidžanom dodamo paprike, tikvice, crne masline i mini rajčice koje prethodno prepolovimo.; Gotovo pirjano povrće stavimo preko okruglica. Sastojke malo izmiješamo i poslužimo u zdjeli. Jelo ukrasimo s malo svježe sjeckanog peršina.; –
Polpete od purećeg mesa s patliđanima, paprikama i tikvicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti polpete od purećeg mesa s patliđanima,paprikama i tikvicama.
Paprike i tikvice operemo, očistimo i narežemo na kockice. Patlidžane narežemo na ploškice debljine 1 cm, a potom na kockice. Patlidžane pokapamo s malo limuna i prelijemo vodom kako ne bi oksidirao.
U čistu zdjelu dodamo mljeveno meso puretine, krušne mrvice, sve zajedno začinimo talijanskom mješavinom začina, dodamo jedno cijelo jaje, malo mlijeka i sastojke dobro izradimo rukama.
Patlidžane ocijedimo i stavimo na vruću tavu s uljem te pržimo na srednje jakoj vatri.
Za to vrijeme od dobivene pureće smjese izrađujemo okruglice. Okruglice pržimo na ulju sa svih strana.
U tavu s patlidžanom dodamo paprike, tikvice, crne masline i mini rajčice koje prethodno prepolovimo.
Gotovo pirjano povrće stavimo preko okruglica. Sastojke malo izmiješamo i poslužimo u zdjeli. Jelo ukrasimo s malo svježe sjeckanog peršina.