- Almo Čatlak
 - 45 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Sadrži jaja i mlijeko
 
        Polpete od purećeg mesa s patliđanima, paprikama i tikvicama    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti polpete od purećeg mesa s patliđanima,paprikama i tikvicama.    
        
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - mljevena puretina, 500 g
 - patlidžan, 1 komad
 - tikvice, 1 komad
 - bijeli kruh, 2 kriške
 - mlijeko, 60 ml
 - luk, 1 glavica
 - crne masline, 50 g
 - češnjak, 1 režanj
 - paprika, 2 komada (crvena i žuta)
 - mini rajčica, 10
 - jaje, 1
 - peršin, 1 žlica sjeckani
 - limun, 1
 - ekstra djevičansko maslinovo ulje
 - sol
 - papar
 - krušne mrvice
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Paprike i tikvice operemo, očistimo i narežemo na kockice. Patlidžane narežemo na ploškice debljine 1 cm, a potom na kockice. Patlidžane pokapamo s malo limuna i prelijemo vodom kako ne bi oksidirao.
 - U čistu zdjelu dodamo mljeveno meso puretine, krušne mrvice, sve zajedno začinimo talijanskom mješavinom začina, dodamo jedno cijelo jaje, malo mlijeka i sastojke dobro izradimo rukama.
 - Patlidžane ocijedimo i stavimo na vruću tavu s uljem te pržimo na srednje jakoj vatri.
 - Za to vrijeme od dobivene pureće smjese izrađujemo okruglice. Okruglice pržimo na ulju sa svih strana.
 - U tavu s patlidžanom dodamo paprike, tikvice, crne masline i mini rajčice koje prethodno prepolovimo.
 - Gotovo pirjano povrće stavimo preko okruglica. Sastojke malo izmiješamo i poslužimo u zdjeli. Jelo ukrasimo s malo svježe sjeckanog peršina.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:45minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





