Njoki s umakom od rajčica

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Njoki s umakom od rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s umakom od rajčica.

E što bi dale naše bake da su mogle kupiti gotove njoke kao što to mi možemo danas... Iskoristimo stoga blagodati modernog doba i njoke iskombinirajmo s finim laganim umakom od rajčice – raj za nepce!

Njoki s umakom od rajčica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s umakom od rajčica. - njoki, pelati rajčice, češnjak, bosiljak (sušeni), sir percorino (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, U prikladnoj tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo zgnječene i neoljuštene režnjeve češnjaka, te ih na laganoj vatri pržimo jednu do dvije minute da puste aromu. ; Zatim češnjak izvadimo iz tave, a u nju dodamo sjeckanu pelati rajčicu, sušeni bosiljak, posolimo i popaprimo, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri pirjamo 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u dosta posoljene vrele vode stavimo kuhati njoke i kuhamo ih dok ne isplivaju na površinu. ; Gotove njoke ocijedimo, dodamo u pripremljen umak od rajčica, nježno izmiješamo sastojke i rasporedimo na tanjure. ; Njoke posipamo svježe naribanim sirom pecorino i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U prikladnoj tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo zgnječene i neoljuštene režnjeve češnjaka, te ih na laganoj vatri pržimo jednu do dvije minute da puste aromu.
  2. Zatim češnjak izvadimo iz tave, a u nju dodamo sjeckanu pelati rajčicu, sušeni bosiljak, posolimo i popaprimo, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri pirjamo 10-ak minuta.
  3. Za to vrijeme u dosta posoljene vrele vode stavimo kuhati njoke i kuhamo ih dok ne isplivaju na površinu.
  4. Gotove njoke ocijedimo, dodamo u pripremljen umak od rajčica, nježno izmiješamo sastojke i rasporedimo na tanjure.
  5. Njoke posipamo svježe naribanim sirom pecorino i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: