- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Odresci od lososa sa grila na poseban način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od lososa sa grila na poseban način.
U našim krajevima losos nije baš često prisutan na stolovima, ali njegovo ukusno meso svakako zaslužuje upravo suprotno. Bacite li oko na iznimno jednostavnu pripremu ovog jela, vjerojatno ćete se odlučiti i počastiti jednim slasnim ručkom!
Odresci od lososa sa grila na poseban način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od lososa sa grila na poseban način. - losos ((debljine 2 cm)), mediteranske trave, zelena salata ((po izboru)), sol i papar, Odreske lososa očistimo od preostalih kostiju, isperemo i osušimo kuhinjskom krpom. ; S unutrašnje strane, od središnje kosti prema dolje (s obje strane), nožem skinemo opnu trbušne šupljine zajedno s rebrenim kostima, a središnju (kičmenu) kost odvojimo škarama. ; Zatim na jednom kraka, po prilici 3 cm od kraja skinemo meso s kože, a kožu ostavimo. Sa drugog kraka skinemo po prilici jednaku duljinu kože, a meso ostavimo na kraku. ; Zatim krak bez kože uvijemo prema sredini, sve zajedno omotamo krakom s kožom, oblikujemo medaljon, omotamo ga kuhinjskom vezicom i zavežemo. ; Višak vezice odrežemo, medaljone začinimo solju, paprom i mješavinom sušenih mediteranskih trava, malo ih nauljimo maslinovim uljem i nauljenom stranom prema dole pečemo u zagrijanoj gril tavi. ; Nakon po prilici 6-7 minuta odreske okrenemo i pečemo još 5 minuta. ; Gotove odreske izvadimo na radnu površinu, s njih skinemo kuhinjsku vezicu i kožu, te ih poslužimo sa svježom salatom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- losos, 4 odreska (debljine 2 cm)
- mediteranske trave, 1 žličica
- zelena salata, 1 glavica (po izboru)
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Odreske lososa očistimo od preostalih kostiju, isperemo i osušimo kuhinjskom krpom.
- S unutrašnje strane, od središnje kosti prema dolje (s obje strane), nožem skinemo opnu trbušne šupljine zajedno s rebrenim kostima, a središnju (kičmenu) kost odvojimo škarama.
- Zatim na jednom kraka, po prilici 3 cm od kraja skinemo meso s kože, a kožu ostavimo. Sa drugog kraka skinemo po prilici jednaku duljinu kože, a meso ostavimo na kraku.
- Zatim krak bez kože uvijemo prema sredini, sve zajedno omotamo krakom s kožom, oblikujemo medaljon, omotamo ga kuhinjskom vezicom i zavežemo.
- Višak vezice odrežemo, medaljone začinimo solju, paprom i mješavinom sušenih mediteranskih trava, malo ih nauljimo maslinovim uljem i nauljenom stranom prema dole pečemo u zagrijanoj gril tavi.
- Nakon po prilici 6-7 minuta odreske okrenemo i pečemo još 5 minuta.
- Gotove odreske izvadimo na radnu površinu, s njih skinemo kuhinjsku vezicu i kožu, te ih poslužimo sa svježom salatom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |