- Slavko Večerić
- 100 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Šareno gnijezdo od peciva
Saznajte kako pripremiti šareno gnijezdo od peciva u našem video receptu.
Šunkice i salamice smo kupili, sirevi su već u hladnjaku, tu su i salate i razni namazi. Još samo kruh. Želimo ipak nešto nesvakodnevno? Šareno saće od peciva atraktivnija je varijanta kruha našeg svagdašnjeg.
Šareno gnijezdo od peciva - Saznajte kako pripremiti šareno gnijezdo od peciva u našem video receptu. - pšenične posije, raženo brašno, kvasac, bjelanjak, sol, voda (mlaka), mlijeko, ulje, šećer, mak, kim, sezam, sol (krupna), Na dasku za tijesto prosijemo brašno dodamo ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto.
; Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta.
; Nakon toga tijesto izvadimo na dasku, premijesimo i podijelimo u dvije polovice. ; Stavimo da miruje na toplom mjestu još 30 minuta. ; Tijesto zatim vadimo ponovo na dasku i od njega oblikujemo 15 do 16 jednakih kuglica. ; Svaku posebno premazujemo samo sa jedne strane bjelanjkom i tu stranu umačemo na izmjenice u mak, kim, sezam i krupnu sol te slažemo jednu do druge u otprilike 10 cm visoku posudu za pečenje (rub posude potrebno je namazati masnoćom, a dobro ga je i posipati sa malo pšenične kaše. ; Ostavimo da se diže još 10 minuta. ; Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 40 minuta na 200 stupnjeva.; Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se pecivo ohladi. ; Poslužujemo hladno uz nareske, maslac ili margarin.; -
; Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta.
; Nakon toga tijesto izvadimo na dasku, premijesimo i podijelimo u dvije polovice. ; Stavimo da miruje na toplom mjestu još 30 minuta. ; Tijesto zatim vadimo ponovo na dasku i od njega oblikujemo 15 do 16 jednakih kuglica. ; Svaku posebno premazujemo samo sa jedne strane bjelanjkom i tu stranu umačemo na izmjenice u mak, kim, sezam i krupnu sol te slažemo jednu do druge u otprilike 10 cm visoku posudu za pečenje (rub posude potrebno je namazati masnoćom, a dobro ga je i posipati sa malo pšenične kaše. ; Ostavimo da se diže još 10 minuta. ; Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 40 minuta na 200 stupnjeva.; Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se pecivo ohladi. ; Poslužujemo hladno uz nareske, maslac ili margarin.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pšenične posije, 150 g
- raženo brašno, 350 g
- kvasac, 10 g
- bjelanjak, 1
- sol, 4 žličice
- voda, 4 dl mlaka
- mlijeko, 4 žlice
- ulje, 3 žlice
- šećer, 1 prstohvat
- mak
- kim
- sezam
- sol krupna
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na dasku za tijesto prosijemo brašno dodamo ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto.
- Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta.
- Nakon toga tijesto izvadimo na dasku, premijesimo i podijelimo u dvije polovice.
- Stavimo da miruje na toplom mjestu još 30 minuta.
- Tijesto zatim vadimo ponovo na dasku i od njega oblikujemo 15 do 16 jednakih kuglica.
- Svaku posebno premazujemo samo sa jedne strane bjelanjkom i tu stranu umačemo na izmjenice u mak, kim, sezam i krupnu sol te slažemo jednu do druge u otprilike 10 cm visoku posudu za pečenje (rub posude potrebno je namazati masnoćom, a dobro ga je i posipati sa malo pšenične kaše.
- Ostavimo da se diže još 10 minuta.
- Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 40 minuta na 200 stupnjeva.
- Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se pecivo ohladi.
- Poslužujemo hladno uz nareske, maslac ili margarin.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |