- Almo Čatlak
- 75 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Složenac od mljevenog mesa i krumpira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od mljevenog mesa i krumpira.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kruh, 5 kriški
- mlijeko, 250 ml
- jaja, 2 komada
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- luk, 1 glavica
- mediteranska mješavina začina, 1 žličica
- krumpir, 400 g kuhani
- miješano mljeveno meso, 700 g
- rajčica, 500 g
- mesna juha, 120 ml
- peršin, 1 žlica sjeckani
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kruh narežemo na kockice i stavimo u čistu zdjelu. Malo ih posolimo i prelijemo mlijekom te ostavimo da se moče. Skuhani krumpir ogulimo i narežemo na ploške.
- U zdjelu s namočenim kruhom dodamo umućena jaja, začinimo mediteranskom mješavinom začina, dodamo sitno sjeckani luk, mljevenu crvenu papriku, sjeckani peršin, mljeveno meso te izradimo u jednoličnu smjesu.
- Na dno vatrostalne posude ulijemo malo maslinovog ulja i poslažemo narezane ploske krumpira. Preko krumpira dodamo smjesu mljevenog mesa i lagano je utisnemo kako bi nakon pečenja ostala rahla. Mini rajčice narežemo na kolutove i poslažemo ih preko mljevenog mesa. Sve zajedno prelijemo s malo juhe i malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
- Pripremljeno jelo stavimo u pećnicu zagrijanu na 190°C, 50-tak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |