Aromatični kolač s jabukama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatični kolač s jabukama. – suhi kvasac, smeđi šećer, mlijeko, jaje, maslac ((omekšali)), limun, glatko brašno, raženo brašno, muškatni oraščić, jabuke, vanilin šećer, cimet ((u prahu)), bademi ((u listićima)), sol, U čistu zdjelu ulijemo mlako mlijeko, dodamo suhi kvasac, malo brašna, šećera, pjenjačom lagano izmiješamo sastojke i stavimo na stranu da se pjenica digne. ; Za to vrijeme, u čistu zdjelu razbijemo cijela jaja, dodamo smeđi šećer, omekšali maslac i ručnim mikserom izradimo sastojke. ; Nakon poprilici 20-ak minuta kada se pjenica digla, premjestimo ju u smjesu s jajima, posolimo ju, dodamo muškatni oraščić, umiješamo glatko i raženo brašno te dalje miješamo sve dok ne razbijemo grudice. ; Kada smo dobro izmiješali smjesu u nju naribamo malo svježe limunove korice, promiješamo i još malo stavimo na stranu da se diže. Za to vrijeme jabuke operemo, ogulimo i narežemo na kriške. ; Sada jabuke stavimo u čistu zdjelu, posipamo ih vanilin šećerom, začinimo cimet-šećerom, pokapamo s malo soka od limuna, dodamo im listiće badema i sastojke izmiješamo. ; Zatim u kalup za torte, obložen papirom za pečenje stavimo dignutu pripremljenu smjesu, po njoj slažemo narezane i aromatizirane jabuke i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupjeva. ; Nakon sat vremena kolač izvadimo iz pećnice i ostavimo da odstoji desetak minuta. ; Zatim kolač izvadimo iz kalupa, premjestimo na tanjur, posipamo s malo šećera u prahu te poslužimo.
; –
Aromatični kolač s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti aromatični kolač s jabukama.
U čistu zdjelu ulijemo mlako mlijeko, dodamo suhi kvasac, malo brašna, šećera, pjenjačom lagano izmiješamo sastojke i stavimo na stranu da se pjenica digne.
Za to vrijeme, u čistu zdjelu razbijemo cijela jaja, dodamo smeđi šećer, omekšali maslac i ručnim mikserom izradimo sastojke.
Nakon poprilici 20-ak minuta kada se pjenica digla, premjestimo ju u smjesu s jajima, posolimo ju, dodamo muškatni oraščić, umiješamo glatko i raženo brašno te dalje miješamo sve dok ne razbijemo grudice.
Kada smo dobro izmiješali smjesu u nju naribamo malo svježe limunove korice, promiješamo i još malo stavimo na stranu da se diže. Za to vrijeme jabuke operemo, ogulimo i narežemo na kriške.
Sada jabuke stavimo u čistu zdjelu, posipamo ih vanilin šećerom, začinimo cimet-šećerom, pokapamo s malo soka od limuna, dodamo im listiće badema i sastojke izmiješamo.
Zatim u kalup za torte, obložen papirom za pečenje stavimo dignutu pripremljenu smjesu, po njoj slažemo narezane i aromatizirane jabuke i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupjeva.
Nakon sat vremena kolač izvadimo iz pećnice i ostavimo da odstoji desetak minuta.
Zatim kolač izvadimo iz kalupa, premjestimo na tanjur, posipamo s malo šećera u prahu te poslužimo.