- Almo Čatlak
- 100 min
- 12 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Slatki pužići s grožđicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke pužiće s grožđicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mlijeko, 150 ml
- svježi kvasac, 40 g za kolače
- jaja, 2 komada
- šećer, 100 g
- glatko brašno, 500 g
- sol, 1/2 žličice
- maslac, 100 g
- Za nadjev:
- grožđice, 150 g
- rum, 100 ml
- maslac, 150 g omekšali
- smeđi šećer, 150 g
- cimet, 1 žličica sa šećerom
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Grožđice prelijemo rumom i ostavimo da se moče, a u drugu zdjelicu izmrvimo svježi kvasac, dodamo mu malo šećera, prelijemo mlakim mlijekom, izmiješamo pjenjačom i kada se kvasac rastopio, smjesu stavimo na toplo da se digne.
- Nakon 20-ak minuta kada se pjenica digla, u veću zdjelu stavimo glatko brašno, dodamo jaja, nekoliko kockica omekšalog maslaca, bijeli šećer, ulijemo pjenicu i ručnim mikserom izradimo u tijesto.
- Nakon poprilici desetak minuta miješanja, tijesto izvadimo na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljamo ga na pravokutnik debljine poprilici 2 cm.
- Sada preko tijesta ravnomjerno razmažemo omekšali maslac, posipamo smeđim šećerom, dodamo namočene grožđice, začinimo cimet-šećerom i oprezno smotamo u roladu.
- Zatim roladu narežemo na kolute koje onda slažemo u protvan obložen papirom za pečenje. Kada smo složili sve pužiće, prekrijemo ih kuhinjskom krpom i ostavimo na toplom da se još malo dignu.
- Nakon pola sata kada su se pužići digli stavljamo ih peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
- Nakon 30 minuta, pužiće izvadimo iz pećnice, još vruće ih premažemo rastopljenim maslacem i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |