- Almo Čatlak
- 270 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teleća koljenica kao ispod peke
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću koljenicu kao ispod peke.
Nismo svi te sreće da kod kuće imamo peku spremnu za upotrebu i zato moramo pribjegavati svakojakim trikovima kako bismo si osigurali barem privid delicija koje izlaze ispod peke. Jedno od takvih jela je i ova teleća koljenica koja bi mogla zavarati neupućene i natjerati ih da pomisle kako negdje krijete barem jednu malu peku!
Teleća koljenica kao ispod peke - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću koljenicu kao ispod peke. - teleća koljenica (1 teleća koljenica), češnjak (u granulama), ružmarin (mrvljenog i sušenog), mljevena crvena paprika, luk, korijen celera, temeljac mesne juhe, bijelo vino, krumpir, mrkva, maslinovo ulje, sol i papar, U sjekač stavimo češnjak u granulama, mrvljeni sušeni ružmarin, mljevenu crvenu papriku, ulijemo po prilici 100 ml maslinovog ulja, začinimo paprom i sve zajedno dobro izradimo. ; Teleću koljenicu na nekoliko mjesta zarežemo oštrim nožem, kako bi presjekli žilice, da se tijekom pečenja ne skuplja. Zatim koljenicu natrljamo solju, premažemo pripremljenim umakom i položimo je na sredinu vatrostalne posude za pečenje u pećnici. ; Oko koljenice složimo na kockice narezan luk i korijen celera, ulijemo mesni temeljac, bijelo vino i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 150°C, jedan sat. ; Zatim, vatrostalnu posudu izvadimo iz pećnice, a teleću koljenicu ponovo premažemo umakom. ; Preostali umak prelijemo u zdjelu s narezanim krumpirom i mrkvom (krumpir na ploške debljine jednog centimetra, a mrkvu na četvrtine), po potrebi začinimo solju i paprom, dodamo još malo maslinovog ulja, izmiješamo sastojke i posložimo ih oko koljenice. ; U vatrostalnu posudu ulijemo još malo bijelog vina i mesnog temeljca, te sve zajedno prekrijemo alu folijom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici jedan i pol sat.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teleća koljenica, 1 1 teleća koljenica
- češnjak, 1 žličica u granulama
- ružmarin, 1 žličica mrvljenog i sušenog
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- luk, 1 glavica
- korijen celera, 100 g
- temeljac mesne juhe, 150 ml
- bijelo vino, 150 ml
- krumpir, 1.2 kg
- mrkva, 100 g
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U sjekač stavimo češnjak u granulama, mrvljeni sušeni ružmarin, mljevenu crvenu papriku, ulijemo po prilici 100 ml maslinovog ulja, začinimo paprom i sve zajedno dobro izradimo.
- Teleću koljenicu na nekoliko mjesta zarežemo oštrim nožem, kako bi presjekli žilice, da se tijekom pečenja ne skuplja. Zatim koljenicu natrljamo solju, premažemo pripremljenim umakom i položimo je na sredinu vatrostalne posude za pečenje u pećnici.
- Oko koljenice složimo na kockice narezan luk i korijen celera, ulijemo mesni temeljac, bijelo vino i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 150°C, jedan sat.
- Zatim, vatrostalnu posudu izvadimo iz pećnice, a teleću koljenicu ponovo premažemo umakom.
- Preostali umak prelijemo u zdjelu s narezanim krumpirom i mrkvom (krumpir na ploške debljine jednog centimetra, a mrkvu na četvrtine), po potrebi začinimo solju i paprom, dodamo još malo maslinovog ulja, izmiješamo sastojke i posložimo ih oko koljenice.
- U vatrostalnu posudu ulijemo još malo bijelog vina i mesnog temeljca, te sve zajedno prekrijemo alu folijom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici jedan i pol sat.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:270minuta |