- Almo Čatlak
- 170 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Osso bucco alla milanese
Saznajte kako pripremiti Osso bucco alla milanese u našem video receptu.
Evo i jednog talijanskog specijaliteta koji je poznat u svim krajevima svijeta i na koji su stanovnici Milana vrlo ponosni. Radi se o telećoj koljenici narezanoj na odreske koja se priprema na vrlo poseban način. Jedan klik i saznat ćete kakav!
Osso bucco alla milanese - Saznajte kako pripremiti Osso bucco alla milanese u našem video receptu. - teleća koljenica ((narezana na odreske)), brašno, maslac, češnjak, mrkva, korijen celera, luk, bijelo vino, pasirana rajčica, temeljac mesne juhe, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Odreske teleće koljenice posolimo, popaprimo, uvaljamo u brašno i otresemo. ; U loncu ugrijemo mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo odreske, pržimo ih sa svake strane po prilici dvije minute i izvadimo na stranu. ; U sjekač stavimo očišćeno i na kocke narezano povrće (češnjak, mrkvu, korijen celera, luk) i dobro usitnimo sastojke. ; Na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino, te sa dna posude pjenjačom polagano skinemo karamelizirani sloj od prženja. ; Zatim u lonac dodamo pasiranu rajčicu, usitnjeno povrće, posolimo, popaprimo i izmiješamo sastojke. ; Potom dodamo prženo meso, ulijemo toliko mesnog temeljca da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici dva i pol sata (protresajući ne miješajući). ; Uz ovaj specijalitet talijanske kuhinje izvrsno prija rižoto od šafrana.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teleća koljenica, 1 (narezana na odreske)
- brašno, 100 g
- maslac, 20 g
- češnjak, 3 režnja
- mrkva, 100 g
- korijen celera, 100 g
- luk, 1 glavica
- bijelo vino, 150 ml
- pasirana rajčica, 400 g
- temeljac mesne juhe, 300 ml
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Odreske teleće koljenice posolimo, popaprimo, uvaljamo u brašno i otresemo.
- U loncu ugrijemo mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo odreske, pržimo ih sa svake strane po prilici dvije minute i izvadimo na stranu.
- U sjekač stavimo očišćeno i na kocke narezano povrće (češnjak, mrkvu, korijen celera, luk) i dobro usitnimo sastojke.
- Na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino, te sa dna posude pjenjačom polagano skinemo karamelizirani sloj od prženja.
- Zatim u lonac dodamo pasiranu rajčicu, usitnjeno povrće, posolimo, popaprimo i izmiješamo sastojke.
- Potom dodamo prženo meso, ulijemo toliko mesnog temeljca da pokrije sastojke, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici dva i pol sata (protresajući ne miješajući).
- Uz ovaj specijalitet talijanske kuhinje izvrsno prija rižoto od šafrana.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:170minuta |