- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina s tikvicama i vrhnjem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s tikvicama i vrhnjem.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 200 g
- tikvice, 500 g
- sušeni origano, 1 žlica
- češnjak, 2 režnja
- vrhnje za kuhanje, 400 ml
- peršin, 2 žlice (sjeckani)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U vrelu posoljenu vodu stavimo kuhati tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme narežemo tikvice na ploške. Tikvice stavimo u tavu na malo maslinovog ulja i prepržimo ih kratko. Potom u tavu s tikvicama dodamo narezani češnjak na listiće, sušeni origano i sastojke promiješamo. Kad češnjak počne puštati miris u tavu dodamo malo maslaca, pričekamo da se rastopi pa ulijemo vrhnje za kuhanje i posipamo svježim peršinom.
- U gotovi umak dodamo kuhanu procijeđenu tjesteninu sve zajedno promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |