- Almo Čatlak
- 30 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina lazanjete s dagnjama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu lazanjete s dagnjama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 500 g (lazanjete)
- suho bijelo vino, 125 ml
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 1 žlica (sjeckani)
- dagnje, 300 g (svježe)
- rajčica, 150 g (sjeckana)
- chili s morskom soli
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U vrelu posoljenu vodu stavimo kuhati tjesteninu lazanjete po uputama na pakiranju. Očišćene režnjeve češnjaka narežemo na tanke listiće.
- U ugrijanu tavu iznad vatre dodamo maslinovo ulje, suho bijelo vino, režnjeve češnjaka, sjeckani peršin i preko češnjaka stavimo dagnje. Otvorene danje odmah odstranimo. Preko dagnje stavimo 2-3 žličice sjeckane rajčice. Tavu poklopimo i kuhamo na pari.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u tavu s školjkama. Sastojke izmiješamo pomoću dvije kuhače i sve zajedno preselimo i prikladnu posudu. Sve zajedno prelijemo s malo maslinovog ulja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |