- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s bulgurom i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s bulgurom i povrćem.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 400 g
- luk, 1 glavica
- mrkva, 1
- povrtni temeljac, 750 ml
- bulgur, 120 g
- češnjak, 2 režnja
- svježa crvena paprika, 1
- tikvice, 1 komad
- celerova stabljika, 1
- maslac, 10 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Povrće operemo i očistimo, tikvice i mrkvu narežemo na polumjesece, a ljubičasti luk narežemo i natrgamo na listiće.
- Sada u vruću tavu iznad vatre ulijemo ulje, pileće filete narežemo na prutiće te ih dodamo u tavu, malo posolimo i popržimo sa svih strana.
- Nakon dvije minute pečenja, u tavu dodamo narezanu mrkvu i listiće luka te i njih malo posolimo i dalje pržimo.
- Dok povrće lagano mekša, očišćenu crvenu papriku i stabljiku celera narežemo na kockice te i njih dodamo u tavu s piletinom.
- Nakon još 2-3 minute, kada je povrće malo omekšalo u tavu dodamo na listiće narezan češnjak, narezanu tikvicu, polovicu maslaca, po potrebi još nekoliko kapi maslinovog ulja i sastojke dalje pečemo još jednu minutu.
- Odmah zatim sastojke posipamo bulgurom, nježno promiješamo, ulijemo povrtnu juhu i na laganoj vatri kuhamo dalje.
- Nakon 15-ak minuta laganog kuhanja, preko svega dodamo preostali maslac, ugasimo vatru, nježno izmiješamo dok se maslac ne rastopi i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |