- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Luk punjen junetinom i rižom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti luk punjen junetinom i rižom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- crveni luk, 500 g
- mljevena junetina, 500 g
- riža, 50 g
- češnjak, 2 režnja
- jaje, 1
- pasirana rajčica, 250 ml
- kajmak, 80 g
- mileram, 80 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- sol
- papar
- šećer
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Glavicu luka očistimo, izdubimo, a sredine nasjeckamo. U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckani luk koji smo izdubili, peršin, posolimo i začinimo svježe mljevenim paprom.
- Protisnemo režnjeve češnjaka, dodamo jedno jaje i sastojke rukom izradimo u jednoličnu smjesu, dok miješamo dodamo rižu. Gotovu smjesu stavimo kratko sa strane.
- U lonac ulijemo vodu, potom dodamo pasiranu rajčicu, malo šećera, sastojke posolimo i promiješamo.
- Pomoću žličice nadijevamo glavice luka smjesom mljevenog mesa i slažemo ih u posudu s umakom od rajčice. Na vrh svakog luka stavimo malo kajmaka. Tavu poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 1 sat i 15 minuta.
- Punjeni luk poslužimo na tanjure, prelijemo ga umakom od rajčice i dodamo malo kiselog vrhnja preko luka. Sve zajedno ukrasimo s malo peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |