- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Turska pizza
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tursku pizzu.
Da se ne bi sve prepustilo Talijanima, pokazali su Turci da i oni svoju pizzu za trku imaju! Osebujna je to kombinacija tijesta, janjetine, maslina, začina i ovčjeg sira. Turska:Italija 1:1. Hoće li Vaše mišljenje odlučiti o konačnom ishodu utakmice?
Turska pizza - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tursku pizzu. - Tijesto:: brašno za dizana tijesta, suhi kvasac, šećer, sol, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Nadjev:: luk, češnjak, peršin (sjeckani), janjetina (sjeckane (od buta)), majčina dušica (mljevena), kim (mljevenog), koncentrat rajčice, masline (punjenih (crvenom paprikom)), rajčica, mljevena crvena paprika (mljevene), ovčji sir, sol i papar, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Tijesto za pizzu napravimo tako što u zdjelu prosijemo brašno, dodamo suhi kvasac, sol, šećer i na suho izmiješamo sastojke. Zatim dodamo maslinovo ulje, ulijemo 200 ml mlake vode i sve zajedno izradimo ručnim mikserom 15-ak minuta na srednjoj brzini. ; Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglu, malo je nauljimo maslinovim uljem, te je stavimo u čistu zdjelu i u hladnjak da se diže najmanje 24 sata. ; U tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, dodamo sjeckani peršin, te sve zajedno na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo sjeckanu janjetinu, izmiješamo sastojke i uz povremeno miješanje pržimo dok ne ispari tekućina što ju je meso ispustilo. ; Zatim u tavu dodamo mrvljenu majčinu dušicu, mrvljeni kim, koncentrat rajčice, sjeckane zelene masline, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i stavimo na stranu. ; Dignuto tijesto izvadimo na radnu površinu, iz njega pokretima dlanova iz sredine prema van istisnemo mjehuriće zraka, preklopimo ga i još malo umijesimo. ; Tijesto zatim rasporedimo na 8 komada, te od savakog oblikujemo kugle. Dobivene kugle razvaljamo u krug po prilici 3 milimetra debljine i 20-25 centimetra širine. ; Izvaljana tijesta po mogućnosti stavimo u tanko namašćene metalne okrugle oblike i nadijenemo pripremljenim nadjevom, posipamo kockicama svježih rajčica i mrvljenom crvenom paprikom. Ovako pripremljene stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 10-ak minuta. ; Gotovu „Tursku pizzu“ izvadimo na tanjure, posipamo mrvljenim ili grubo naribanim ovčjim sirom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Tijesto:
- brašno za dizana tijesta, 400 g
- suhi kvasac, 1 žličica
- šećer, 2 žličice
- sol, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 3 žlice
- Nadjev:
- luk, 1 glavica
- češnjak, 3 češnja
- peršin, 1 žlica sjeckani
- janjetina, 1 kg sjeckane (od buta)
- majčina dušica, 1 žličica mljevena
- kim, 1/2 žličice mljevenog
- koncentrat rajčice, 2 žlice
- masline, 120 g punjenih (crvenom paprikom)
- rajčica, 4
- mljevena crvena paprika, 2 žličice mljevene
- ovčji sir, 200 g
- sol i papar
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tijesto za pizzu napravimo tako što u zdjelu prosijemo brašno, dodamo suhi kvasac, sol, šećer i na suho izmiješamo sastojke. Zatim dodamo maslinovo ulje, ulijemo 200 ml mlake vode i sve zajedno izradimo ručnim mikserom 15-ak minuta na srednjoj brzini.
- Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglu, malo je nauljimo maslinovim uljem, te je stavimo u čistu zdjelu i u hladnjak da se diže najmanje 24 sata.
- U tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, dodamo sjeckani peršin, te sve zajedno na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša.
- Zatim u tavu dodamo sjeckanu janjetinu, izmiješamo sastojke i uz povremeno miješanje pržimo dok ne ispari tekućina što ju je meso ispustilo.
- Zatim u tavu dodamo mrvljenu majčinu dušicu, mrvljeni kim, koncentrat rajčice, sjeckane zelene masline, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i stavimo na stranu.
- Dignuto tijesto izvadimo na radnu površinu, iz njega pokretima dlanova iz sredine prema van istisnemo mjehuriće zraka, preklopimo ga i još malo umijesimo.
- Tijesto zatim rasporedimo na 8 komada, te od savakog oblikujemo kugle. Dobivene kugle razvaljamo u krug po prilici 3 milimetra debljine i 20-25 centimetra širine.
- Izvaljana tijesta po mogućnosti stavimo u tanko namašćene metalne okrugle oblike i nadijenemo pripremljenim nadjevom, posipamo kockicama svježih rajčica i mrvljenom crvenom paprikom. Ovako pripremljene stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 10-ak minuta.
- Gotovu „Tursku pizzu“ izvadimo na tanjure, posipamo mrvljenim ili grubo naribanim ovčjim sirom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |