- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Vrganji i šampinjoni s graškom i baby mrkvom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vrganje i šampinjone s graškom i baby mrkvom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maslac, 40 g
- luk, 1 glavica
- vrganji i šampinjoni, 300 g svježi
- grašak, 450 g (zamrznuti)
- baby mrkva, 450 g
- povrtna juha, 200 ml
- kukuruzni škrob, 20 g
- peršin, 2 žlice (sjeckani)
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Vrganje i šampinjone očetkamo i narežemo na komade. U tavu iznad vatre dodamo maslac, na njega dodamo sjeckani luk, malo posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk ne omekša.
- U tavu dodamo narezani češnjak na listiće, malo promiješamo i dodamo gljive. Po potrebi ulijemo nekoliko kapi maslinovog ulja, malo izmiješamo i kratko prijamo 3-4 minute. Zatim u tavu dodamo grašak i baby mrkvu i prijamo na srednje jakoj vatri.
- Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo povrtnu juhu, dodamo malo kukuruznog škroba, sastojke dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice. Mješavinu dodamo u tavu i posipamo s malo svježe sjeckanog peršina. Pomalo miješajući pričekamo da umak malo zgusne i potom poslužimo u posudi
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |