- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Gusta juha od bundeve s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od bundeve s jabukama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- muškatna bundeva, 500 g (ili hokaido bundeva)
- jabuke, 3 komada
- đumbir, 1 žličica (svježi)
- kokosovo mlijeko, 150 ml
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- povrtna juha, 200 ml
- kruh, 2 kriške
- muškatni oraščić, 1/2 žličice
- suncokretovo ulje
- bučino ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Bundevu ogulimo, očistimo i narežemo na kockice. Kruhu skinemo koru i također narežemo na kockice. Narezane kockice kruha stavimo u zagrijanu tavu, malo ih pokapamo uljem i sa svih strana pržimo dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Pržene kockice kruha izvadimo sa strane.
- U lonac na malo ulja dodamo narezanu bundevu i kratko prepržimo. U tavu s bundevom naribamo svježi đumbir promiješamo i čim se počnu ispuštati mirisi ulijemo povrtnu juhu, potom sastojke ostavimo da zavriju.
- Za to vrijeme jabuke ogulimo i uklonimo srednji dio te dodamo u lonac s bundevom. Preko jabuka stavimo muškatnog oraščića, sve zajedno posolimo i pirjamo na srednje jakoj vatri 5-6 minuta.
- Kad je jabuka i bundeva omekšala ulijemo kokosovo mlijeko i juhu da pokrije sastojke. Juhu pustimo da zavrije i potom izradimo kremastu juhu štapnim mikserom.
- U kremastu juhu ulijemo još malo vrhnja za kuhanje da se svi sastojci povežu. Juhu serviramo u duboke tanjure, pokapamo s malo bućinog ulja i stavimo nekoliko kockica prženog kruha.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |