- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Mirisni boškarin
Saznajte kako pripremiti mirisnog boškarina u našem video receptu.
Može li bolje – govedina fina poput boškarina pa k tome još i mirisna! Ovo će se delikatesno meso prekrasno slagati s rukolom, parmezanom i fužima pa zato ne oklijevajte probati recept koji Vam danas nudimo.
Mirisni boškarin - Saznajte kako pripremiti mirisnog boškarina u našem video receptu. - boškarin ((od ruže)), tjestenina (istarske (fuži)), maslac, rukola, parmezan ((narezanog na listiće)), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Ružu boškarina očistimo od kožica i žilica, pa narežemo na tanke listiće. ; Fuže stavimo u vrelu posoljenu vodu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; U velikoj tavi ugrijemo maslac i maslinovo ulje, dodamo narezano meso, začinimo solju i paprom, te ga pržimo povremeno okrećući. ; Kada je počela isparavati tekućina što ju je meso ispustilo, dodamo kuhane fuže, rukolu, posipamo listićima parmezana i sve zajedno nježno izmiješamo. ; Zatim sve zajedno premjestimo u prikladnu zdjelu u kojoj ćemo poslužiti jelo, još malo posipamo listićima parmezana i pokapamo maslinovim uljem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- boškarin, 350 g (od ruže)
- tjestenina, 500 g istarske (fuži)
- maslac, 20 g
- rukola, 50 g
- parmezan, 50 g (narezanog na listiće)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ružu boškarina očistimo od kožica i žilica, pa narežemo na tanke listiće.
- Fuže stavimo u vrelu posoljenu vodu i kuhamo po uputama na pakiranju.
- U velikoj tavi ugrijemo maslac i maslinovo ulje, dodamo narezano meso, začinimo solju i paprom, te ga pržimo povremeno okrećući.
- Kada je počela isparavati tekućina što ju je meso ispustilo, dodamo kuhane fuže, rukolu, posipamo listićima parmezana i sve zajedno nježno izmiješamo.
- Zatim sve zajedno premjestimo u prikladnu zdjelu u kojoj ćemo poslužiti jelo, još malo posipamo listićima parmezana i pokapamo maslinovim uljem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |