- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjski odresci u umaku od kestena
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjski odresci u umaku od kestena.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maslac, 60 g
- svinjski laks kare, 600 g
- kadulja, 12 listova
- kesten, 20 komada (kuhani ili pečeni, oguljeni)
- bijelo vino, 300 ml
- med od bagrema, 1 žlica
- kesten pire, 200 G
- slatko vrhnje, 3-4 žlice (tučeno)
- ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svinjetinu narežemo na odreske debljine 1 cm te posolimo. U tavu ulijemo ulje, stavimo nekoliko listova kadulje i stavimo svinjske odreske sa svake strane 2-3 minute. Potom meso izvadimo sa strane.
- U tavu ulijemo suho bijelo vino, dodamo pečene kestene, med i kesten pire. Sastojke miješamo dok se kesten pire potpuno ne rastopi, zatim u tavu dodamo maslac i vratimo meso.
- Za kraj u tavu dodamo malo šlaga i sve sastojke dobro izmiješamo. Odreske slažemo na tanjure i ukrasimo s malo klica češnjaka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |