- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Desert s keksima i bobičastim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti desert s keksima i bobičastim voćem.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- biskvit keksi, 100 g čokoladni
- bobičasto voće, 450 g smrznuto
- šećer, 100 g
- vanilin šećer, 10 g
- cimet, 1 prstohvat sa šećerom
- mileram, 250 g
- med od bagrema, 50 g
- kakao u prahu, za posipavanje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U posudu iznad vatre stavimo bobičasto voće, dodamo mu šećer i vanilin šećer, a kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 40 minuta kada je bobičasto voće reduciralo, a umak postao gust, ugasimo vatru.
- Sada u sjekač stavimo hrskave čokoladne kekse i sameljemo ih, a u drugoj čistoj posudi pomiješamo mileram i med.
- Zatim bobičasto voće začinimo s malo cimet-šećera i možemo slagati desert.
- U čaše za posluživanje prvo stavimo izmrvljene kekse, preko njih dodamo bobičasto voće te za kraj stavimo i kremu od milerama i meda.
- Po želji ovaj desert ukrasimo s još malo čokolade i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |