- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Pečeni slatki kruh s kompotom od marelica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečeni slatki kruh s kompotom od marelica.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kompot od marelica, 150 g
- vanilin šećer, 1 vrećica
- mlijeko, 300 ml
- maslac od kikirikija, 30 g
- javorov sirup, 30 ml
- kukuruzno brašno, 50 g
- muškatni oraščić, 1/2 žličice (mljeveni)
- rustikalan kruh, 1
- cimet šećer
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U čisti lonac ulijemo sok od marelice i marelice iz kompota te pustimo da se ugrije.
- U visoku usku posudu ulijemo mlijeko, razbijemo jaja, ulijemo malo javorovog sirupa, dodamo malo muškatnog oraščića, kukuruzno brašno i maslac od kikirikija. Sve sastojke izradimo štapnim mikserom. Dobivenu smjesu prelijemo u prikladnu posudu srednje veličine.
- Rustikalan kruh narežemo na kriške debljine 1,5 cm. Narezane kriške stavljamo u smjesu i dobro ih natopimo. Zatim kruh vadimo iz smjese i stavljamo ga na ugrijanu tavu bez masnoće. Kriške pečemo do zlatno smeđe boje.
- Na tanjure slažemo po 2-3 kriške kruha, prelijemo s malo javorovog sirupa, posipamo cimetom sa šećerom. Uz to poslužimo ugrijani kompot od marelica.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |