- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Špageti Carbonara
U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete Carbonara.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- špageti, 400 g
- pancete, 120 g
- češnjak, 2 režnja
- jaja, 4 komada
- naribani sir, 80 g pecorino ili parmezan
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U vrelu posoljenu vodu stavimo tjesteninu špagete i kuhamo ju prema uputama na pakiranju, a pancetu očistimo od kože i narežemo ju na prutiće.
- Sada u vruću tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, dodamo narezanu pancetu i cijele, zdrobljene režnjeve češnjaka.
- Nakon što je češnjak pustio miris, ugasimo vatru i pancetu ostavimo da se ohladi.
- Zatim u visoku čistu zdjelu razbijemo dva cijela jaja, dodamo još dva žumanjka, naribani sir i dobro izmiješamo sastojke.
- Nakon 6-7 minuta, kuhanu tjesteninu procjedimo, iz tave izvadimo režnjeve češnjaka, a zatim tjesteninu stavimo u tavu preko pancete i promiješamo.
- Zatim u tavu dodamo pripremljenu smjesu od jaja i sira, izmiješamo sastojke, posipamo svježe mljevenim paprom i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |