- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina na perzijski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na perzijski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći rasjek, 1,6 kg
- sojin umak, 50 ml
- chili u prahu, 1 žličica
- češnjak, 4 režnja
- cimet, 1/2 žličica (u prahu)
- limeta, 1
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U čistu zdjelu ulijemo sojin umak, dodamo sok od limete, mljeveni chili, malo soli i izmiješamo sastojke. Pileći rasjek koji smo očistili i pripremili stavljamo u marinadu, a potom u vatrostalnu posudu. Sve zajedno prekrijemo prozirnom folijom, i stavimo na stranu da se marinira 2-3 sata.
- Mariniranu piletinu polijemo s malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 220°C, 1 sat.
- Gotovu piletinu izvadimo i stavimo na grill tavu. Ovako zapečenu piletinu stavimo u posudu za posluživanje. U preostalu marinadu dodamo malo cimeta u prahu, protisnemo nekoliko režnjeva češnjaka, u umak dodamo umak od pečenja i sve zajedno izmiješamo pjenjačom, ulijemo u grill tavu i ostavimo da zakuha. Piletinu slažemo na tanjure i prelijemo s pripremljenim umakom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |