Tjestenina sa sušenim rajčicama, rukolom i bosiljkom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu sa sušenim rajčicama, rukolom i bosiljkom. – mini rajčica, šećer u prahu, luk, češnjak, povrtna juha, tjestenina ((smotuljci)), bijelo vino ((suho)), naribani tvrdi sir, rukola, svježi bosiljak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Mini rajčice operemo i očistimo, prerežemo po pola i složimo s prerezanom stranom prema dolje po dnu vatrostalne posude. Mini rajčice pokapamo s malo ulja, posipamo sa šećerom u prahu i stavimo u pećnicu zagrijanu na 150°C, 1 sat i 30 minuta.; U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, dodamo nasjeckani luk, na listiće narezani češnjak, sastojke malo posolimo i na laganoj vatri pržimo da češnjak ne zagori. Nakon 3-4 minute prženja u tavu dodamo tjesteninu i lagano promiješamo, dodamo suho bijelo vino, povrtnu juhu i tjesteninu te kuhamo dok tekućina ne ispari, 15-tak minuta.; Gotovu tjesteninu pokapamo s malo maslinovog ulja, svježeg papra i dodamo rukolu.; Tjesteninu poslužimo i preko tjestenine složimo pečene mini rajčice i posipamo s malo naribanog sira.; –
Tjestenina sa sušenim rajčicama, rukolom i bosiljkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu sa sušenim rajčicama, rukolom i bosiljkom.
Mini rajčice operemo i očistimo, prerežemo po pola i složimo s prerezanom stranom prema dolje po dnu vatrostalne posude. Mini rajčice pokapamo s malo ulja, posipamo sa šećerom u prahu i stavimo u pećnicu zagrijanu na 150°C, 1 sat i 30 minuta.
U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, dodamo nasjeckani luk, na listiće narezani češnjak, sastojke malo posolimo i na laganoj vatri pržimo da češnjak ne zagori. Nakon 3-4 minute prženja u tavu dodamo tjesteninu i lagano promiješamo, dodamo suho bijelo vino, povrtnu juhu i tjesteninu te kuhamo dok tekućina ne ispari, 15-tak minuta.
Gotovu tjesteninu pokapamo s malo maslinovog ulja, svježeg papra i dodamo rukolu.
Tjesteninu poslužimo i preko tjestenine složimo pečene mini rajčice i posipamo s malo naribanog sira.