- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pohane jabuke sa sladoledom od vanilije
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pohane jabuke sa sladoledom od vanilije.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jabuke, 4 komada
- limun, 1
- mlijeko, 250 ml
- kukuruzno brašno, 240 g
- jaja, 3 komada
- suncokretovo ulje, 25 ml
- bijelo vino, 200 ml (suho)
- šećer, 40 g
- šećer u granulama, 1 šalica
- glatko brašno, 100 g
- sladoled, 6-8 kuglica (od vanilije)
- cimet šećer
- ulje za prženje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na kolutov, stavimo ih u zdjelu i pokapamo sokom od limuna da ne potamne. Odvojimo žumanjak od bjelanjka.
- U zdjelu s žumanjcem dodamo malo ulja i šećer te pjenjačom izradimo sastojke. Kad dobijemo jednoličnu svijetu kremu ulijemo mlijeko, naribamo koricu limuna i izmiješamo sastojke. U zdjelu dodamo malo soli i kukuruzno brašno dok ne dobijemo polurijetko tijesto.
- U zdjelu s bjelanjcima stavimo malo šećera, soli i ručnim mikserom izradimo čvrsti snijeg. Snijeg polako izmiješamo sa smjesom s jajima i brašnom. Jabuke uvaljamo u brašno zatim ih stavljamo u pripremljenu smjesu.
- Jabuke pržimo u dubokoj masnoći s obje strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Jednu po jednu jabuku stavimo na tanjur i preko svake dodamo kuglicu sladoleda od vanilije te posipamo s malo cimeta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |