- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Slani kolač od srdela sa sirom i limunom
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- srdele, 500 g (svježe očišćene)
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 2 žlice (sjeckani)
- srdele, 4 file (slane)
- krušne mrvice, 40 g
- naribani tvrdi sir, 1 žlica
- jaje, 1
- limun, 2
- talijanska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Srdele očistimo i filetiramo, limun narežemo na tanke kolutove. U sjekač stavimo očišćene srdele te ih usitnimo.
- Sjeckane srdele premjestimo u veću posudu, dodamo naribani tvrdi sir, cijele slane srdele, jedno cijelo jaje, protisnuti češnjak, krušne mrvice i svježe sjeckani peršin. Kuhačom izradimo u jednoličnu smjesu i po želji malo popaprimo i posolimo.
- Na dno vatrostalne posude stavimo malo maslinovog ulja, po dnu rasporedimo pripremljenu smjesu i ravnomjerno rasporedimo. Odozgo dodamo još malo malinovog ulja i prekrijemo sve zajedno kolutovima narezanog limuna.
- Pripremljene sastojke stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C, 35 minuta. Ohlađeni kolač poslužimo na tanjure u prepečeni kruh.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |