- Almo Čatlak
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Brzi kolač s lukom, slaninom i sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brzi kolač s lukom i slaninom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- prhko tijesto, 1 kupovno
- luk, 1 kg
- slanina, 150 g
- kiselo vrhnje, 25 ml
- jaja, 3
- sir ementaler, 150 g
- kumin, 1 žličica
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kupovno prhko tijesto zajedno s papirom za pečenje stavimo na lim za pečenje. Tijesto izbodemo vilicom i premjestimo na lim za pečenje i stavimo u pećnicu zagrijanu na 190°C.
- Luk narežemo na trakice. U zdjelu razbijemo jaja, malo posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom. U mužar stavimo kim i izmrvimo ga, te dodamo u zdjelu s jajima. Pjenjačom umutimo jaja, dodamo kiselo vrhnje, naribamo punomasni sir i narezani luk. Sastojke nježno izmiješamo.
- Spečeno tijesto nadijevamo mješavinom jaja, kima i luka. Sastojke ravnomjerno rasporedimo i odozgo naribamo malo sira i dodamo narezanu pancetu.
- Kolač stavimo u pećnicu na 190°C, 10-12 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:minuta |