- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Banane s umakom od ruma
U našem video receptu saznajte kako pripremiti banane s umakom od ruma.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- banana, 2 komada
- maslac, 2 žlice
- sok od banana, 50 ml
- smeđi šećer, 80 g
- muškatni oraščić, 1/2 žličice
- narančina kora, 1/2 žlice
- rum, 60 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Bananama skinemo krajeve, ogulimo ih, a potom ih prerežemo po pola.
- Zatim u ugrijanu tavu iznad vatre stavimo smeđi šećer, dodamo mu kockice maslaca, ulijemo sok od banane i sve zajedno kratko kuhamo dok ne dobijemo jednoličan umak.
- Kada su se maslac i šećer rastopili, preko umaka stavimo narezane banane i sa svake strane ih zagrijavamo jednu minutu.
- Potom banane vadimo na tanjure, a u tavu sa šećerom dodamo malo muškatnog oraščića i limunovu koricu, sastojke izmiješamo i čim počnu puštati miris ulijemo rum i usplamtimo.
- Kada se plamen ugasio, dobiveni umak prelijemo preko banana i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |