- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Šampinjoni s prosom, mozzarellom i rajčicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šampinjone s prosom, mozzarellom i rajčicom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- proso, 80 g
- povrtni temeljac, 500 ml
- luk, 1/2 glavice
- svježe crvene paprike, 1/2
- tikvice, 100 g
- šampinjoni, 12 smeđi, portabella
- umak od rajčice, 450 ml
- sir mozzarella, 125 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ljubičasti luk, svježu crvenu papriku i tikvicu operemo, očistimo i narežemo na kockice, a u ugrijanu tavu iznad vatre stavimo proso i na srednje jakoj vatri često miješajući pržimo dok ne počne dobivati boju.
- Nakon 3-4 minute kada je proso dobilo boju, u tavu ulijemo povrtnu juhu, tavu poklopimo i dalje kuhamo na laganoj vatri. Nakon 15-ak minuta proso je gotov, ugasimo vatru i poklopljeno ostavimo da odstoji još desetak minuta.
- Za to vrijeme u ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, na njega dodamo nasjeckano povrće, posolimo i na laganoj vatri pirjamo dok malo ne omekša.
- Sada gljivama izvadimo stapku, a u vatrostalnu posudu u kojoj ćemo ih peći dodamo ulje, umak od rajčice koji malo rasporedimo po posudi, a zatim preko njega slažemo očišćene gljive.
- Kada je povrće omekšalo, u tavu s povrćem dodamo proso, posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, ugasimo vatru i promiješamo sastojke.
- Mješavinu prosa i povrća sada slažemo preko gljiva i preko svake gljive dodamo nekoliko kriški tanko narezane mozzarelle.
- Ovako pripremljeno jelo stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva pod grill.
- Nakon 20-ak minuta gljive izvadimo iz pećnice i možemo ih poslužiti, a po želji pokapati s još malo maslinovog ulja i posipati svježe sjeckanim vlascem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |