- Almo Čatlak
- 40 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tjestenina penne s mesnim okruglicama od puretine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu penne s mesnim okruglicama od puretine.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 500 g (penne)
- mljevena puretina, 300 g
- bijelo vino, 80 ml (suho)
- rajčica, 400 g (sjeckana)
- svježi bosiljak, 6 listova
- parmezan, 150 g
- krušne mrvice, 40 g
- peršin, 1 žlica (sjeckani)
- češnjak, 2 režnja
- jaje, 1
- sir mozzarella, 125 g
- talijanska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom posoljenom vodu stavimo tjesteninu penne i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u čistu zdjelu umutimo jedno jaje, dodamo mljevenu puretinu, posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, dodamo naribani parmezan, krušne mrvice, svježi sjeckani peršin i dobro promiješamo.
- Sada od dobivene smjese oblikujemo kuglice veličine oraha, a kada smo napravili sve okruglice, u tavu ulijemo ulje i na njemu ih popržimo.
- Kada su okruglice dobile boju, u tavu dodamo sjeckani češnjak i čim počne puštati miris ulijemo suho bijelo vino, začinimo talijanskom mješavinom začina i dalje pirjamo.
- Zatim u tavu dodamo sjeckanu rajčicu, izmiješamo sastojke i pričekamo da umak zavri.
- Nakon što je umak kuhan poslužimo ga uz tjesteninu penne, a preko svega stavimo nekoliko kockica mozzarelle i ukrasimo s malo svježeg peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |