- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina s pestom od badema, maslina i sira na sicilijanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s pestom od badema, maslina i sira na sicilijanski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bademi, 80 g
- tjestenina, 400 g lazanjete
- zelene masline, 5-6 otkoštene
- naribani tvrdi sir, 40 g
- bosiljak, 20 listovi
- mini rajčica, 10 komada
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 150 ml
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Bademe skuhamo u kuhanoj vodi, izvadimo i ogulimo.
- Bademe stavimo u sjekač, dodamo češnjak, nekoliko maslina, naribani sir parmezan, svježe listove bosiljka, ulijemo ekstra djevičansko maslinovo ulje. Sve sastojke izradimo u jednoličnu smjesu.
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu lazanjete po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme mini rajčice skinemo s peteljki i narežemo na četvrtine.
- Kuhanu, ocijeđenu tjesteninu malo pouljimo ekstra djevičanskim maslinovim ulje, začinimo mješavinom mediteranskih začina i serviramo u tanjure. Preko tjestenine dodamo izrađeni domaći pesto na sicilijanski način i narezane mini rajčice.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |