- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina "Alfredo" s vrhnjem i sirom.
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu Alfredo s vrhnjem i sirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g češljanci
- maslac, 50 g
- slatko vrhnje, 400 g
- parmezan, 50 g naribani
- češnjak, 1 režanj
- muškatni oraščić, 1 prstohvat
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
- 2-3 minute prije nego tjestenina bude zgotovljena u zagrijanu tavu ulijemo slatko vrhnje, protisnemo režnjeve češnjaka, dodamo kockice maslaca i pričekamo da se rastope.
- Kad se maslac potpuno rastopio u vrhnje i maslac umiješamo parmezan. Na kraju umak začinimo s malo muškatnog oraščića.
- Kuhanu ocijeđenu tjesteninu procijedimo i dodamo u tavu s alfredo umakom. Tjesteninu promiješamo umakom i ostavimo minutu da se sastojci prožmu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |