- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Jambalaya
Saznajte kako pripremiti jambalayu u našem video receptu.
Ovo jelo koje naoko spaja nespojivo izvanredan je način da upotrijebite češnjovke i domaće kobasice. Ti će se mesni okusi sljubiti s egzotičnim začinima, repovima morskih kozica i rižom, a Vi ćete dobiti kompletan i nadasve ukusan obrok.
Jambalaya - Saznajte kako pripremiti jambalayu u našem video receptu. - svinjski file, kobasica (domaćih), luk, celerova stabljika, kobasice češnjovke, riža (dugog zrna), mljevena crvena paprika, kurkuma, đumbir (mljevenog), limun, kokošji temeljac, repovi morskih kozica (očišćenih), ulje, sol i papar, Prije svega kobasice narežemo na kolutiće, a svinjski file na jednake kockice i posolimo ga. ; U tavi ugrijemo ulje, dodamo meso, popržimo sa svih strana i izvadimo na stranu. ; Na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, na kockice narezanu stabljiku celera, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša, te i njega premjestimo u zdjelu s mesom. ; Zatim u tavu stavimo na kolutiće narezane domaće kobasice i češnjovke (po potrebi dolijemo malo ulja), popržimo ih da dobiju smeđu boju, te i njih premjestimo u zdjelu s mesom. ; Potom u tavu, na preostalu masnoću, dodamo rižu i pržimo je da upije dio masnoće. ; Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, kurkumu, mljeveni sušeni đumbir, papar, te sve zajedno izmiješamo. ; Kada su začini zamirisali u tavu ulijemo limunov sok, kokošji temeljac, dodamo poprženo meso, povrće i kobasice, izmiješamo sastojke, dodamo očišćene repove morskih kozica, poklopimo i na slaboj vatri kuhamo 20-ak minuta, odnosno dok ne nestane tekućine.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjski file, 350 g
- kobasica, 100 g domaćih
- luk, 1 glavica
- celerova stabljika, 1
- kobasice češnjovke, 100 g
- riža, 150 g dugog zrna
- mljevena crvena paprika, 1/2 žličice
- kurkuma, 1/2 žličice
- đumbir, 2 žličice mljevenog
- limun, 1/2
- kokošji temeljac, 300 ml
- repovi morskih kozica, 100 g očišćenih
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega kobasice narežemo na kolutiće, a svinjski file na jednake kockice i posolimo ga.
- U tavi ugrijemo ulje, dodamo meso, popržimo sa svih strana i izvadimo na stranu.
- Na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, na kockice narezanu stabljiku celera, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša, te i njega premjestimo u zdjelu s mesom.
- Zatim u tavu stavimo na kolutiće narezane domaće kobasice i češnjovke (po potrebi dolijemo malo ulja), popržimo ih da dobiju smeđu boju, te i njih premjestimo u zdjelu s mesom.
- Potom u tavu, na preostalu masnoću, dodamo rižu i pržimo je da upije dio masnoće.
- Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, kurkumu, mljeveni sušeni đumbir, papar, te sve zajedno izmiješamo.
- Kada su začini zamirisali u tavu ulijemo limunov sok, kokošji temeljac, dodamo poprženo meso, povrće i kobasice, izmiješamo sastojke, dodamo očišćene repove morskih kozica, poklopimo i na slaboj vatri kuhamo 20-ak minuta, odnosno dok ne nestane tekućine.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |