- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina lazanjete s fileom bijele ribe
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu lazanjete s fileom bijele ribe.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g lazanjete
- bijela riba, 350 g (u filetima)
- zelena salata, 100 g (mlada)
- češnjak, 1 režanj
- provansalska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tjesteninu stavimo kuhati u lonac s vrelom posoljenom vodom i kuhamo po uputama na pakiranju.
- U tavu iznad vatre stavimo maslac, suho bijelo vino i smanjimo vatru.
- File bijele ribe narežemo na kockice. Kockice ribe stavimo u tavu na maslinovo ulje, maslac i suho bijelo vino te kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
- U tavu stavimo narezani češnjak na listiće, stavimo ga preko ribe i odmah zatim preko ribe i češnjaka stavimo kuhanu ocijeđenu tjesteninu.
- Ugasimo vatru, izmiješamo sastojke. Tjesteninu i ribu začinimo s malo mješavine provansalskih začina i stavimo listove zelene salate.
- Tjesteninu poslužimo u tanjure.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |