Odresci od mljevenog mesa – faširanci

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Odresci od mljevenog mesa - faširanci
U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od mljevenog mesa - faširance.

Jeste li kad probali faširance na berlinski način? Niste još? Pa što se čeka? To je jelo koje će obožavati mlađi članovi Vaše obitelji, a vjerujte nam na riječ – i oni će stariji počistiti tanjure da im gotovo neće ni trebati pranje!

Odresci od mljevenog mesa - faširanci - U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od mljevenog mesa - faširance. - mljevena junetina, mljevena svinjetina, žemlja ((stara dva dana)), maslac, luk, jaje, maslac (pročišćenog), sol i papar, U zdjelu sitno natrgamo dva dana staru žemlju, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da se moči. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo dvije žlice maslaca, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Gotov luk maknemo na stranu i ostavimo da se malo ohladi. ; Namočenu žemlju dobro ocijedimo i usitnimo. ; U zasebnu zdjelu stavimo sitno mljevenu junetinu i svinjetinu, dodamo ocijeđenu žemlju, ohlađeni i omekšali luk, umućena jaja, začinimo solju i paprom, te sve zajedno dobro izmiješamo vilicom. ; Od dobivene smjese između dlanova oblikujemo plosnate okruglice debljine 3 centimetra. ; U zasebnoj tavi ugrijemo pročišćeni maslac, te na njemu sa svake strane pržimo mljevene odreske 3-4 minute. ; Gotove mljevene odreske možemo poslužiti vruće ili ohlađene s krumpir salatom, senfom i žemljama.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu sitno natrgamo dva dana staru žemlju, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da se moči.
  2. Za to vrijeme u tavi ugrijemo dvije žlice maslaca, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Gotov luk maknemo na stranu i ostavimo da se malo ohladi.
  3. Namočenu žemlju dobro ocijedimo i usitnimo.
  4. U zasebnu zdjelu stavimo sitno mljevenu junetinu i svinjetinu, dodamo ocijeđenu žemlju, ohlađeni i omekšali luk, umućena jaja, začinimo solju i paprom, te sve zajedno dobro izmiješamo vilicom.
  5. Od dobivene smjese između dlanova oblikujemo plosnate okruglice debljine 3 centimetra.
  6. U zasebnoj tavi ugrijemo pročišćeni maslac, te na njemu sa svake strane pržimo mljevene odreske 3-4 minute.
  7. Gotove mljevene odreske možemo poslužiti vruće ili ohlađene s krumpir salatom, senfom i žemljama.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.2
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: