- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Svinjski medaljoni u umaku od gljiva i šparoga
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske medaljone u umaku od gljiva i šparoga.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjska pisanica, 750 g
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- maslac, 40 g
- šampinjoni, 100 g
- zelene šparoge, 150 g
- češnjak, 2 režnja
- tjestenina, 200 g
- ulje
- sol
- bijeli papar (mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica te narežemo na odreske. Šparoge očistimo, uklonimo donji tvrdi dio, odrežemo glave, a srednji dio prepolovimo i narežemo na prutiće. Šampinjone očetkamo od zemlje i narežemo na četvrtine.
- U visoku tavu ulijemo ulje, dodamo sjeckani luk, posolimo i kratko pržimo dok ne počne mekšati.
- Na grill tavu ulijemo malo ulja i na njemu s obje strane prepržimo narezane medaljone svinjske pisanice. Kad je luk malo omekšao, na njega dodamo narezane šampinjone, šparoge, po potrebi ulijemo još malo ulja, a povrće povremeno miješajući pirjamo na srednje jakoj vatri.
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
- Kad šampinjoni i šparoge omekšaju dodamo glave šparoga, ulijemo suho bijelo vino i pustimo da ispari. Kad je vino isparilo u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo sastojke i pričekamo da umak zakuha.
- Teleće medaljone slažemo na tanjure, preko njih prelijemo umak od šampinjona i zelenih šparoga. Kao prilog serviramo kuhanu tjesteninu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |