- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjetina s tjesteninom u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjetinu s tjesteninom u umaku od rajčica.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjski but, 500 g (ruža)
- pasirana rajčica, 250 g
- tjestenina, 120 g
- luk, 2 glavica
- talijanska mješavina začina
- med od bagrema, 20 g
- umak od ljutih papričica, 1 žlica
- rajčica, 100 g (sjeckana)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso očistimo od kožica i žilica te narežemo na kocke, a luk nasjeckamo.
- U ugrijani lonac ulijemo malo ulja, dodamo meso i pržimo ga sa svih strana 4-5 minuta. Potom dodamo sjeckani ljubičasti luk, sastojke posolimo i još 2-3 minute pržimo.
- Kad je luk omekšao dodamo umak od ljutih papričica, med i za kraj dodamo pasiranu rajčicu.
- Sastojke začinimo s talijanskom mješavinom začina i meso pirjamo 10 minuta.
- Kad je rajčica počela puštati miris ulijemo vodu, sastojke još malo promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 40 minuta kuhanja, otklopimo lonac. U posudu dodamo tjesteninu i kuhamo dok se tjestenina ne skuha. Zatim u posudu dodamo sjeckanu rajčicu, sjeckani svježi peršin, promiješamo sastojke i ugasimo vatru.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |