- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjski medaljoni s paprikom i patlidžanom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske medaljone s paprikom i patlidžanom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjska pisanica, 750 g
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- patlidžan, 1
- paprika, 2 komada (žuta i crvena, svježa)
- rajčica, 150 ml (svježa)
- provansalska mješavina začina
- mini rajčica, 4-5
- maslac, 50 g (omekšali)
- krušne mrvice, 20 g
- parmezan, 30 g (naribani)
- češnjak, 3 režnja
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso očistimo od kožica i žilica te narežemo na odreske debljine 3 cm. Patlidžan ogulimo i narežemo na kockice kao i žutu i crvenu papriku.
- U ugrijanu tavu dodamo patlidžan narezan na kockice i pržimo sa svih strana 3-4 minute. Potom dodamo narezanu crvenu i žutu papriku. Sastojke začinimo provansalskom mješavinom začina.
- Svinjske medaljone stavimo na vruću grill tavu i prepržimo na malo ulja 3-4 minute sa svih strana.
- U visoku zdjelu dodamo rastopljeni maslac, krušne mrvice, naribani sir parmezan, protisnemo češnjak i izmiješamo sastojke. Dobivenu smjesu stavimo preko medaljona i tavu s medaljonima stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C, 5 minuta.
- U tavu s patlidžanima i paprikama dodamo mini rajčice, sve začinimo s malo soli. Potom u tavu ulijemo pasiranu rajčicu, izmiješamo sastojke i dalje prijamo na laganoj vatri.
- Kad se rajčica reducirala u tavu ulijemo malo vrhnja za kuhanje i pustimo nekoliko munuta dok se umak ne zgusne.
- Jelo poslužimo na tanjure, slažemo komade svinjetine na umak od povrća i rajčice.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |