- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjetina s rezancima i pikantnim umakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjetinu s rezancima i pikantnim umakom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- široki rezanci, 250 g (s jajima)
- kokosovo ulje, 15 ml
- svinjska pisanica, 500 g
- smeđi šećer, 50 g
- mladi luk, 2
- češnjak, 4 režnja
- sojin umak, 40 ml
- kečap, 30 ml
- korica limuna, 1 prstohvat
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica i narežemo na kockice. U ugrijani wok stavimo kokosovo ulje dodamo narezano meso, preko mesa posipamo malo smeđeg šećera. Sastojke pržimo dok se ne zatvore pore mesa potom ih izvadimo iz woka na stranu.
- Na preostalu masnoću od prženja dodamo malo ljutih papričica, sojin umak, kečap, sok od limuna, malo sušene limunove korice i pričekamo da umak zakuha.
- U vrelu posoljenu vodu stavimo kuhati tjesteninu al dente.
- Gotov umak prelijemo u zdjelicu i stavimo sa strane. Mladi luk narežemo ukoso, režnjeve češnjaka nasjeckamo.
- U wok ulijemo malo ulja, dodamo narezan češnjak i mladi luk. Čim počnu puštati miris preko luka i češnjaka stavimo kuhanu tjesteninu i sastojke promiješamo. U zdjelu stavimo tjesteninu kao podlogu, preko nje stavimo pečene komadiće svinjetine i sve prelijemo pripremljenim umakom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |