- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Svitci od skute i inćuna
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svitke od skute i inćuna.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- skuta, 500 g
- vrhnje za kuhanje, 500 g
- maslinovo ulje, 2 žlice
- voda, 3-4 žlice (topla)
- inćuni, 15 g (slani)
- tjestenina za lazanje, 400 g
- muškatni oraščić
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Listove za lazanje stavimo kuhati u vrelu vodu dok ne omekšaju, potom ih izvadimo i stavimo u hladnu vodu.
- U visoku posudu dodamo narezanu svježu skutu, dodamo narezane slane inćune, ulijemo malo vrhnja za kuhanje i sve zajedno začinimo mediteranskom mješavinom začina. Smjesu izradimo štapnim mikserom. Ukoliko je smjesa pregusta dodamo još malo vrhnja.
- Lazanje izvadimo iz hladne vode i rasporedimo na radnu površinu. Svaki list lazanja premažemo s smjesom skute, vrhnja i inćuna. Vatrostalnu posudu po dnu polijemo s malo ulja.
- Od tjestenine radimo svitke i slažemo na dno vatrostalne posude. Sve zajedno prelijemo preostalim vrhnjem za kuhanje i stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C, 40 minuta.
- Svitke poslužimo na tanjure i pokapamo ih s malo ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |