- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pileća krilca s grilla u pikantnom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pileća krila s grilla u pikantnom umaku.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća krilca, 16
- češnjak, 1 režanj
- slatko-ljuti umak, 70 ml
- maslac, 10 g
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac ulijemo vode, stavimo sito, na sito stavimo batke pilećih krilaca, posudu poklopimo i kad zakuha kuhamo 15-tak minuta.
- U ugrijanu grill tavu iznad vatre ulijemo maslinovo ulje i stavimo kuhanu piletinu da se preprži sa svih strana.
- Preko piletine protisnemo režnjeve češnjaka.
- Čim češnjak počne puštati miris ulijemo slatko kiseli umak i pričekamo da zakuha.
- Kad je umak gotov ugasimo vatru, i dodamo kockice maslaca dok se ne rastope i povežu. Batke serviramo na tanjure i pokapamo umakom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |