- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Rizi bizi s rajčicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rizi bizi s rajčicom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- parboiled riža, 300 g
- luk, 1/2 glavica
- češnjak, 1 režanj
- pasirana rajčica, 120 ml
- povrtna juha, 500 ml
- grašak, 150 g (iz konzerve)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok ne omekša.
- U tavu dodamo rižu i pržimo je s ostalim sastojcima dok ne upije masnoću. Potom dodamo protisnuti češnjak, ulijemo pasiranu rajčicu i povrtnu juhu.
- Tavu poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 15 minuta. Kad je isparila sva tekućina ugasimo vatru, dodamo grašak iz konzerve, umiješamo ga u rižu i možemo je poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |