- Almo Čatlak
- 135 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ragu na napuljski način (Ragu alla Napoletana)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ragu na napuljski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teleći vrat, 1 kg
- carsko meso, 500 g s kosti
- luk, 1 glavica
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- pasirana rajčica, 2 l
- crno vino, 250 ml
- bosiljak, 5-6 listova
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo. U visoku posudu ulijemo maslinovo ulje i na njemu sa svih strana popržimo svinjsko i teleće meso.
- Nakon 7-8 minuta prženja, posipamo ga sjeckanim lukom i pržimo dalje okrećući meso 10 minuta.
- Kad je luk potpuno omekšao u posudu dodamo koncentrat rajčice dok se potpuno ne rastopi. Sastojke dobro posolimo, prelijemo crnim vinom i pričekamo da vino na pola ispari.
- Kad je vino isparilo u posudu ulijemo pasiranu rajčicu, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 3 sata.
- Tjesteninu stavimo u lonac s vrelom posoljenom vodom i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Gotovo meso očistimo od kosti i natrgamo. Potom meso vratimo u umak od rajčice. Tjesteninu rasporedimo na tanjure i preko stavimo ragu umak.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:135minuta |