- Almo Čatlak
- 15 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pesto genovese
Saznajte kako pripremiti pesto genovese u našem video receptu.
Postoji dobar razlog zašto je ovaj umak tako popularan u cijelom svijetu, a ne samo u rodnoj mu Italiji – jednostavno je božanstven, a priprema ne zahtijeva gotovo nikakvo kulinarsko umijeće! Otkrijte i sami u kakav se profinjen okus stapaju pinjoli, bosiljak i parmezan!
Pesto genovese - Saznajte kako pripremiti pesto genovese u našem video receptu. - bosiljak (svježeg), češnjak, pinjoli, parmezan (svježe naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, U multipraktik natrgamo listove svježeg bosiljka, dodamo usitnjeni češnjak, pinjole, naribani parmezan, ulijemo polovicu maslinovog ulja, te na manjoj brzini izradimo sastojke. ; Zatim povećamo brzinu i dolijevamo preostalo maslinovo ulje dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Ovako pripremljenim umakom začinimo kuhanu tjesteninu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bosiljak, 60 g svježeg
- češnjak, 3-4 režnja
- pinjoli, 30 g
- parmezan, 60 g svježe naribanog
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 80 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U multipraktik natrgamo listove svježeg bosiljka, dodamo usitnjeni češnjak, pinjole, naribani parmezan, ulijemo polovicu maslinovog ulja, te na manjoj brzini izradimo sastojke.
- Zatim povećamo brzinu i dolijevamo preostalo maslinovo ulje dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
- Ovako pripremljenim umakom začinimo kuhanu tjesteninu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:15minuta |