- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Lazagnette sa šunkom i umakom pesto genovese
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina za lazanje, 300 g
- bešamel umak, 400 ml
- naribani tvrdi sir, 100 g
- umak pesto genovese, 60 g
- maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu za lazenje 2-3 minute dok ne omekša, potom listove lazanja izvadimo na kuhinjsku krpu da se malo osuše.
- U vatrostalnu posudu pod dnu stavimo umak bešamel. Preko bešamela slažemo tjesteninu.
- Preko tjestenine dodamo još malo bešamel umaka, zatim dodamo kuhanu šunku, pokapamo s umakom pesto genovese u kojeg smo dodali još malo maslinovog ulja. Sve zajedno posipamo s naribanim parmezanom i prekrijemo još jednim slojem tjestenine za lazanje.
- Vrh premažemo bešamel umak, pokapamo umakom pesto genovese, posipamo naribanim parmezanom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C , 30-tak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |