- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Odresci svinjskog karea u pikantnoj salsi sa zelenom ljutom papričicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske svinjskog karea u pikantnoj salsi s zelenom ljutom papričicom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maslac, 25 g
- svinjski odrezak, 8 komada otkošteni
- bijelo vino, 100 ml
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- zelena ljuta paprika, 1
- mini rajčica, 200 g
- provansalska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U ugrijanu tavu dodamo maslac. Kad se maslac rastopi u tavu stavimo odreske svinjskog karea i pržimo do zlatno žute boje.
- Tijekom prženja meso posolimo i dodamo narezane režnjeve češnjaka. Čim češnjak počne puštati miris ulijemo suho bijelo vino.
- Ljutu zelenu papriku očistimo, uklonimo srednji ljuti dio, a mesnati zeleni dio narežemo na trakice. Narezanu ljutu zelenu papriku stavimo preko odrezaka, dodamo narezani zeleni luk i prepolovljene mini rajčice.
- Sastojke začinimo provansalskom mješavinom začina i pirjamo na laganoj vatri 10 minuta, okrećući meso.
- U tavu dodamo kockice maslaca i umiješamo u umak. Jelo poslužimo na tanjure.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |