- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Lazanje s povrćem i skušom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lazanje s povrćem i skušom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maslac, 60 g
- glatko brašno, 45 g
- mlijeko, 600 ml
- muškatni oraščić, 1 prostohvat
- sol, 1/2 žličice
- tjestenina za lazanje, 400 g
- ljubičasti luk, 1 glavica
- tikvice, 1-2 komada
- mini rajčica, 10
- sir mozzarella, 300 g
- parmezan, 50 g (naribani)
- skuša, 2 konzerva (iz konzerve)
- sol
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Napravimo umak bešamel tako da u tavu stavimo maslac. Kad se maslac rastopio u tavu dodamo brašno i miješamo da se ne pojave grudice,. Nakon 2-3 minute kad se brašno počne pjeniiti ulijemo mlijeko i pjenjačom mutimo dok ne dobijemo baršunastu kremu. Kad krema zakuha, dodamo muškatni oraščić i začinimo solju.
- Tjesteninu za lazanje uronimo u vrelu posoljeno vodu kuhamo 2-3 minute,a potom izvadimo na kuhinjsku krpu da se osuše.
- U tavu ulijemo ulje dodamo sjeckani ljubičasti luk, malo posolimo i pričekamo dok ne omekša.
- Tikvicu očistimo i narežemo na polumjesece, mini rajčice prerežemo na pola, a mozzarellu narežemo na ploške.
- Na prženi luk dodamo tikvice, mini rajčice, posolimo, začinimo mediteranskom mješavinom začina i sastojke malo popržimo.
- Na dno vatrostalne posude stavimo malo bešamel umaka, na njega slažemo kuhanu tjesteninu za lazanje. Preko tjestenine ponovno stavimo bešamela, malo povrća, nekoliko kriški narezanog sira mozzarelle, a skušu natrgamo. I ponovimo postupka. Potom sve posipamo s malo parmezana i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190, 35 minuta.
- Lazanje pustimo da se ohlade, potom ih poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |