- Almo Čatlak
- 80 min
- 4-6 porcije
- Niskokalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Umak na ribarski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti umak na ribarski način.
Suvremena prehrana često ne sadrži dovoljno ribe pa je i ova tjestenina jedan od načina da se doskoči tom problemu. Malo bijele ribe, povrća, bijelog vina i rajčice pružit će Vam ukusan obrok koji će ujedno biti i dobar za Vaš organizam.
Umak na ribarski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti umak na ribarski način. - bijela riba ((filea)), luk, peršin, mrkva, korijen celera, limun, lovorov list, češnjak, morske kozice (očišćeni repovi), peršin (sjeckani), bijelo vino, koncentrat rajčice, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U lonac stavimo pola glavice luka, grančicu peršina, korijen celera i mrkvu (očišćene i narezane na štapiće), file bijele ribe, polovicu limuna, lovorov list, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke i kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo, po prilici 40-ak minuta (tijekom kuhanja sa juhe obiremo pjenu). ; U zasebnom loncu ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, malo posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. ; Zatim u lonac dodamo očišćene repove morskih kozica, sjeckani peršin, sve zajedno pržimo 1-2 minute, te ulijemo bijelo vino i ostavimo da tekućina napola reducira. ; Za to vrijeme file ribe izvadimo iz juhe i natrgamo ga u visoku usku posudu. ; Ribu začinimo solju i paprom, dodamo koncentrat rajčice, ulijemo malo riblje juhe i žlicu maslinovog ulja, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom. ; Dobivenu smjesu ulijemo u lonac s morskim kozicama, izmiješamo sastojke i pričekamo da umak zavrije. Gotov umak prelijemo po kuhanoj tjestenini.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 400 g (filea)
- luk, 1 glavica
- peršin, 1 grančica
- mrkva, 100 g
- korijen celera, 100 g
- limun, 1/2
- lovorov list, 1
- češnjak, 1 režanj
- kozice, 200 g očišćeni repovi
- peršin, 1 žlica sjeckani
- bijelo vino, 100 ml
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac stavimo pola glavice luka, grančicu peršina, korijen celera i mrkvu (očišćene i narezane na štapiće), file bijele ribe, polovicu limuna, lovorov list, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke i kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo, po prilici 40-ak minuta (tijekom kuhanja sa juhe obiremo pjenu).
- U zasebnom loncu ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, malo posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša.
- Zatim u lonac dodamo očišćene repove morskih kozica, sjeckani peršin, sve zajedno pržimo 1-2 minute, te ulijemo bijelo vino i ostavimo da tekućina napola reducira.
- Za to vrijeme file ribe izvadimo iz juhe i natrgamo ga u visoku usku posudu.
- Ribu začinimo solju i paprom, dodamo koncentrat rajčice, ulijemo malo riblje juhe i žlicu maslinovog ulja, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom.
- Dobivenu smjesu ulijemo u lonac s morskim kozicama, izmiješamo sastojke i pričekamo da umak zavrije. Gotov umak prelijemo po kuhanoj tjestenini.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |