- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Dulce de leche - mliječna karamel krema
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Dulce de leche - mliječnu karamel kremu.
Ova slatka krema nalik karamelu stiže nam sa španolskog govornog područja, a pravi se od zaslađenog mlijeka koje se polagano kuha kako bi se dobila gusta krema koja se zatim koristi kao osnova ili preljev za brojne deserte. Itekako vrijedi probati.
Dulce de leche - mliječna karamel krema - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Dulce de leche - mliječnu karamel kremu. - mlijeko, šećer, aroma vanilije, soda bikarbona, mlijeko u prahu, U lonac ulijemo mlijeko, dodamo šećer i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Zatim u mlijeko dodamo aromu vanilije, sodu bikarbonu, mlijeko u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice (sodu bikarbonu smo dodali da povećamo Ph vrijednost smjese i potaknemo njeno tamnjenje). ; Potom na laganoj vatri, uz stalno miješanje pjenjačom, ukuhavamo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu smeđu i polu gustu kremu. Još vruću kremu prelijemo u prikladne staklenke, ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom držimo u hladnjaku i do mjesec dana.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mlijeko, 1 l
- šećer, 350 g
- aroma vanilije, 1 ml
- soda bikarbona, 1/2 žličice
- mlijeko u prahu, 50 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac ulijemo mlijeko, dodamo šećer i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, dok se šećer potpuno ne rastopi.
- Zatim u mlijeko dodamo aromu vanilije, sodu bikarbonu, mlijeko u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice (sodu bikarbonu smo dodali da povećamo Ph vrijednost smjese i potaknemo njeno tamnjenje).
- Potom na laganoj vatri, uz stalno miješanje pjenjačom, ukuhavamo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu smeđu i polu gustu kremu. Još vruću kremu prelijemo u prikladne staklenke, ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom držimo u hladnjaku i do mjesec dana.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |